03.3.2024 20:29

Turske kompanije spremne da ulažu u Crnu Goru

Potpredsjednici vlada Crne Gore Milutin Simović i Republike Turske Redžep Akdag, potpisali su paket sporazuma i time ostvarili rezultate na polju produbljivanja i unapređenja ekonomske saradnje. Definisani su ciljevi, koje čine tri puta povećanje obima robne razmjene i animiranje novih turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru.

 Potpisani su sporazumi o saradnji u oblasti šumarstva, poljoprivrede, vojne industrije i Protokol. Crna Gora i Turska su se saglasile da je potrebno  započeti pregovore o izmjeni Sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje. “Vodimo računa o privrednicima, stvaramo im poslovne mogućnosti, uvodimo ih u praksu i standarde. To će im omogućiti da u fer uslovima konkurencije učestovuju na tržištu”, istakao je potpredsjednik Simović.

U svojstvu kopredsjedavajućeg, sjednici su u okviru crnogorske delegacije prisustvovali i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, ministar zdravlja Kenan Hrapović, ministar prosvjete Damir Šehović i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović.

www.cdm.me

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.