20.7.2024 14:33
Breaking News

Turski D-Marin ostaje u Crnoj Gori, prodao upravljanje marinama u Grčkoj, Hrvatskoj i UAE

Investicijski fond Capital Partners (CVC) kupio je poslovanja turske kompanije D-Marin (dio Doğuş grupe) u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

D-Marin će nastaviti da upravlja marinama u matičnoj Turskoj te marinom Portonovi u Crnoj Gori, potvrđeno je iz portalu Investitor iz kompanije.

Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže kao i prethodnog bogatog iskustva u izgradnji kompanija širom svijeta, novi dioničar namjerava da stvori vodeću globalnu kompaniju za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije, precizirali su.

„Fond CVC VII kompanije CVC Capital Partners kupio je poslovanja D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D-Marin u Hrvatskoj uključuje marine D-Marin Borik, D-Marin Dalmacija te D-Marin Mandalina. Možemo potvrditi kako će svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastaviti da obavljaju svoje dosadašnje zadatke. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj.“, potvrdili su iz kompanije D-Marin zagrebačkom Jutarnjem listu.

D-Marin grupa upravlja s 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru čime je postala najveći međunarodni lanac marina u Istočnom Mediteranu.

U Turskoj su to D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim, D-Marin Göcek. U Grčkoj imaju marine Gouvia, Lefkas, Zea i Flisvos i Portonovi marinu u Crnoj Gori.

Doğuş grupa jedan je od najvećih turskih kompanija. Osnovan je 1951. godine. Vlasnik i predsjednik Doğuş grupe je Ferit F. Şahenk. Grupacija trenutno zapošljava oko 50.000 ljudi u više od 250 povezanih kompanija širom svijeta. Aktivna je u osam segmenata: finansijskim uslugama, automobilskoj industriji, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama, energetskom sektoru te proizvodnji hrane i pića.

Grupa upravlja imovinom vrijednom više od 100 milijardi eura.

Investitor.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.