25.5.2024 4:09
Breaking News

Turski investitori bi mogli da nastave gradnju auto-puta i modernizuju aerodrome

Turske kompanije i do sada su izražavale zainteresovanost za kapitalne projekte, posebno za izgradnju auto-puta, ali i unapređenje i modernizacija crnogorskih vazdušnih luka, saopšteno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija mr Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.

Ambasadorka je čestitala imenovanje Ibrahomoviću, te izrazila očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intezivirati u narednom periodu.

“Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ali osjećam i dodatnu obavezu da dobre odnose unaprijedimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa”, poručio je Ibrahimović.

On je podsjetio da je Turska među prvima pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori na počektu pandemije izazvane COVID 19, te na razvijenu saradnju sa agencijom TIKA.

Budući da je razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice auto-puta od Podgorice do Kolašina “šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života”.

Sagovornici su dogovorili inteziviranje saradnje među institucijama dvije države, kao i mogućnost sureta resornih ministara da bi razmotrili konkretne projekte na kojima bi mogli raditi.

investitor.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.