20.7.2024 14:56
Breaking News

Turski investitori sve više zainteresovani za ulaganja u Podgoricu

Turski investitori su sve više zainteresovani za ulaganja u Podgoricu, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića sa novoimenovanom ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Vuković je podsjetio da pored savezništva u okviru NATO-a dvije zemlje imaju izuzetno dobre političke i prijateljske odnose, a da posebno raduje i sve intenzivnija ekonomska saradnja što najbolje pokazuje značajno povećanje broja turskih investitora u Crnoj Gori i Podgorici naročito u posljednjih nekoliko godina.

„Glavni grad Crne Gore prepoznat je kao atraktivna investiciona destinacija što dodatno ukazuje na to  da će naši odnosi u budućnosti biti uspješni naročito ako u osnovi imamo zajedničke interese koji će učiniti da uskoro formalizujemo oblike saradnje koju smo već započeli“, istakao je Vuković.

Ozan je istakla da je Crna Gora zemlja koja treba biti primjer ostalima u regionu kako po pitanju uspješnosti procesa pristupanja evro-atlantskim strukturama, tako po kulturnoj i multietničkoj harmoniji koja čini osnov za razvoj jednog društva.

Ona je naglasila da je kvalitet usluga koje su dostupne na lokalnom nivou od primarnog značaja za napredak države u cjelini i da je raduje što turska ambasada u kontinuitetu radi na unaprjeđuju komunikacije i produbljivanju saradnje sa upravom Glavnog grada, ali i sa ostalim crnogorskim gradovima.

„Ovdje sam da u godinama koje su pred nama dam doprinos komunikaciji, efikasnijoj saradnji i razvoju odnosa između prijateljskih zemalja. Želim da istaknem da  investitori koji su već ovdje, u Podgorici, pokazuju veliko interesovanje za brojne projekte koje imate u planu,  prije svega infrastrukturne“, naglasila je ambasadorka.

Kako je dodala, sve zainteresovane turske kompanije će upoznati sa razvojnim potencijalima i projektima koje realizuje Glavni grad dodajući da će uložiti i dodatan napor da animira dolazak što većeg broja investitora i turista iz Turske u Podgoricu, jer će to doprinijeti još boljim međusobnim konekcijama i stvoriti prostor za jačanje saradnje u mnogim oblastima.

„Dijelimo istoriju, kulturu, tradiciju i njegujemo sličan stil života, što nas dodatno zbližava i podstiče da još bolje i efikasnije sarađujemo“, zaključila je Ozan.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.