23.4.2024 9:26
Breaking News

Turski investitori zainteresovani za ulaganje na teritoriji Podgorice

Foto: PG Biro

Foto: PG Biro
U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica Investment Days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Turske u Crnoj Gori, predstavio mogućnosti za ulaganja predstavnicima turskih poslovnih krugova, saopšteno je iz PG Biroa.
Tom prilikom, gradski menadžer Marjan Junčaj predstavio je investicioni ambijent u Podgorici, mogućnosti i povoljnosti za ulaganja domaćih i stranih investicija, kao i projekat biznis zona.

“Ovim projektom je omogućeno da se slobodne parcele sa kojima raspolaže Glavni grad, a koje se nalaze u blizini Aerodroma Podgorica, daju na dugoročni zakup od 30 godina, po vrlo povoljnim uslovima”, kazao je Junčaj i dodao da se Crna Gora ubrzano infrastrukturno razvija, a da je Podgorica najbolje povezana sa ostalim gradovima do kojih se može doći za veoma kratko vrijeme.

Rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović je istakla da na ovaj način Glavni grad želi da promoviše investicioni potencijal Podgorice i Crne Gore, i naglasila da pored brojnih potencijalnih investitora iz drugih zemalja, ipak turski investitori pokazuju najveću zainteresovanost za ulaganje na teritoriji Podgorice.

Zamjenik predsjednice i generalne sekretar Privredne Komore Crne Gore Pavle Radovanović, istakao je da Privredne komore i lokalna samouprava imaju odličnu saradnju, ali i podsjetio na izuzetnu komunikaciju sa privrednom komorom Turske.

“Privredna komora i gradska uprava imaju isti cilj, a to je da povežemo privrednike iz prijateljske zemlje sa našim privrednicima i da ponudimo projekte koji su spremni za finansiranje”, kazao je Radovanović.

Zamjenik direktora crnogorske Agencije za investicije Andrej Lakić, ovom prilikom predstavio je rad agencije i istakao neke od trenutno najvažnijih sektora u našoj zemlji kao što su energetika, poljoprivreda, IT sektor, i turizam.

Savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske Erdal Karaomerolu, iskazao je zahvalnost zbog organizacije ovakvog događaj i dodao da je ovo odlična prilika za upoznavanje investicionih potencijala Podgorice i Crne Gore.

Predsjednik udruženja Burse Tabaklar Ersoy, kazao je da je Bursa veoma razvijen grad u Turskoj, grad industrije, privrede, tekstila sa preko tri miliona stanovnika, te istakao da postoji značajna zainteresovanost turskih investitura i predstavnika uspješnih firmi za ulaganja na teritoriji naše zemlje.

Prehrambena industrija, dizajn i dekoracija, građevinske djelatnosti, ugostiteljstvo, usluge pravne podrške, konsalting, dio su oblasti kojima se bave predstavnici uspješnih turskih kompanija, a koji su zainteresovani da svoje biznise razviju i na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

cdm.me

 

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.