20.7.2024 15:05
Breaking News

Turski ministar: Islamska zajednica u Crnoj Gori primjer napretka

U okviru zvanične višednevne radne posjete Turskoj, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić sastao se sa ministrom pravde u vladi Republike Turske Bekirom Bozdagom. Ministar Bozdag je naglasio da je Islamska zajednica u Crnoj Gori i njen uravnoteženi napredak, optimističan primjer koji svojom pozitivnošću obavezuje na nastavak podrške.

“Priroda ovog sastanka bi se mogla okarakterisati više kao prijateljska nego zvanična, obzirom na dosadašnje bliske odnose reisa Fejzića i ministra Bozdaga”, saopšteno je iz Islamske zajednice.

Ovom prilikom reis Fejzić je ministru Bozdagu poželio uspjeh na novoj ministarskoj poziciji, zahvalivši mu se na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

“Ministar Bozdag je naglasio da je Islamska zajednica u Crnoj Gori i njen uravnoteženi napredak, optimističan primjer koji svojom pozitivnošću obavezuje na nastavak podrške”, saopšteno je iz Islamske zajednice.

Nakon ovog sastanka, uslijedila je posjeta generalnom direktoru Tike dr. Serdaru Ćamu.

Reis Fejzić je, kako je saopšteno, direktoru Tike zahvalio na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći i ulaganjima u projektima Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Na sastanku je bilo riječi o projektima čija realizacija predstoji u tekućoj godini. Direktor Ćam je potvrdio da će i u predstojećem periodu Tika biti na raspolaganju Islamskoj zajednici u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Islamske zajednice.

Potom je uslijedila posjeta Direkciji za tursku dijasporu i rodbinske narode.

Reisa Fejzića sa saradnicima su primili generalni direktor Kudret Bulbul i njegov zamjenik Gursel Donmez.

Između ostalog, direkcija se bavi programom stipendiranja stranih studenata u Turskoj.

“Na sastanku je bilo riječi programu prijema naših studenata, s posebnim osvrtom na svršenike medrese Mehmed Fatih u Podgorici”, ističu u Islamskoj zajednici.

Sastancima u pratnji reisa Fejzića prisustvovali su predsjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin ef. Milaimi, direktor medrese Rahman ef. Kačar, i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Enis ef. Burdžović.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.