29.9.2023 14:55
Breaking News

Susret ambasadora Bralića s ministrom životne sredine i urbanizma u Vladi Republike Turske Idrisom Guluđeom

Ambasador Bralić je imao sastanak sa novoimenovanim ministrom životne sredine i urbanizma u Vladi Republike Turske g-dinom Idrisom Guluđeom. Ambasador Bralić je čestitao ministru novu funkciju sa željom da je uspješno obavi. Informisao ga o svim dosadašnjim međusobnim posjetama visokih zvaničnika Crne Gore i Republike Turske i dao akcenat na dosadašnju ekonomsku saradnju i investicije turskih kompanija u Crnu Goru (Gintaš, Tosčelik, GlobalPort) kao i značaj avio linije Turkiš Erlajnza na relaciji Istanbul – Podgorica – Istanbul. Informisao ga o mogućnostima ulaganja u Crnoj Gori , u sektore energetike, turizma, putne infrastrukture, poljoprivrede s posebnim akcentom na zaštiti životne sredine kroz projekte prečišćavanje otpadnih voda i rješavanje čvrstog otpada.

Predložio je Ministaru Guluđe da bi dobro bilo da iznadje mogućnost da njegov Resor pomogne u rješavanju napomenutih problema investirajući u jedan od projekata iz ove oblasti.

Ministar Guluđe se zahvalio ambasadoru na posjeti i prenio da je dosta informisan o Crnoj Gori i da ima želju da je posjeti u što skorije vrijeme, a najvjerovatnije poslije lokalnih izbora. Rekao je da ukoliko u CG postoji konkretan projekat za rješavanje ekoloških problema razumne cijene koštanja da mu se dostavi kako bi on proučio i pokrenuo inicijativu za iznalaženje sredstava za njegovo realizovanje.

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.