25.7.2024 2:57
Breaking News

Turski vokalni ansambl „A Capella Bogazici“ u KIC-u “Budo Tomović”

Tradicionalnu manifestaciju „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori/Jazz Appreciation Month in Montenegro – JAM 2014“, koja se ove godine odvija pod motom „East Meets Jazz“, otvoriće mladi vokalni ansambl „A Capella Bogazici“ (A Kapela Boazići) iz Istanbula, u utorak, 1.aprila, u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Prije svečanog otvaranja manifestacije biće upriličena izložba umjetničkih fotografija rumunskog autora Mircea Sorina Albutiua u holu Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“, u 19 i 30 sati.

Ansambl „A Capella Bogazici“ (A Kapela Boazići) iz Istanbula izvodi obrade popularnih standarda i klasične turske muzike u džez aranžmanima kao i originalne kompozicije i obrade poznatog savremenog turskog kompozitora i pijaniste Fazila Saja.

Vokalni ansambl „A Capella Bogazici“ (A Kapela Boazići) je formiran 2002. godine, na Univerzitetu Boazići u Istanbulu. Grupa je izdala svoj prvi album 2005. u produkciji DMC Jazz pod supervizijom Kerema Gorseva. Nastupala je širom Turske na mnogim festivalima i koncertnim salama i klubovma i ceremonijama otvaranja značajnih pozorišnih i muzičkih festivala u Turskoj.

Od osnivanja do danas, članovi grupe su se mijenjali. Današnji sastav grupe čine mladi profesionalci, širokog muzičkog obrazovanja i fanstastičnih vokalnih sposobnosti: Seren Akyoldas (sopran), Cesur Ozdemir (tenor), Ezgi Arslan (alt), Recep Gul (tenor) i Ali Gokturk (bas).

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.