16.4.2024 12:39
Breaking News

U Ankari se održava četvrta sjednica crnogorsko-turske mješovite komisije

U Ankari se danas i sjutra održava četvrta po redu sjednica crnogorsko-turske mještovite komisije  za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Crne Gore i Republike Turske.
Kopredsjedavajući Komisije sa crnogorske strane je g. Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, dok je kopredsjedavajući sa turske strane g. Recep Akdag, potpredsjednik Vlade Republike Turske. Zasijedanje Mješovite komisije održaće se u skladu sa članom 3 Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske, koji je potpisan 11. decembra 2009. godine.

Cilj održavanja sjednice navedene Komisije je da se preduzmu aktivnosti radi unapređivanja bilateralnih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Republike Turske, kao i dalji razvoj međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, stvarajući na taj način okvir i povoljno okruženje koje se zasniva na ravnopravnosti, odsustvu diskriminacije i ravnoteži prava i obaveza.

Na četvrtoj sjednici crnogorsko-turske Mješovite komisije za ekonomsku saradnju razmatraće se  oblasti saradnje energetika, rudarstvo i geološka istraživanja, saobraćaj, saradnja u oblasti poljoprivrede (šumarstvo, drvoprerada i ribarstvo), saradnja u oblasti turizma i održivog razvoja, saradnja u oblasti zdravstvenog sistema i saradnja u oblasti prosvjete na svim nivoima obrazovanja.

U crnogorskoj delegaciji se pored ppv Simovića nalaze i ministar zdravlja Kenan Hrapović, ministar prosvjere Damir Šehović i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

www.haberturk.com

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.