14.7.2024 2:57
Breaking News

U Crnoj Gori međunarodna konferencija više od 1.200 studenata medicine

PODGORICA (AA) – Generalna Skupština najveće naučno-obrazovne konferencije pod patronatom Međunarodne asocijacije studenata medicine (IFMSA) održava se ove godine u Budvi. Konferencija, koja je okupila preko 1.200 studenata medicine iz svih krajeva svijeta održava se uz podršku Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu Agency (AA).

Generalna Skupština i naučno-obrazovna konferencija ove godine nosi naziv “Transplantacija organa” i održava se u Budvi od 26. februara do 8. marta.

Domaćin konferencije je Organizacija studenata medicine Crne Gore (MoMSIC), koja je punopravna članica IFMSA-e.

Na svečanom otvaranju Generalne Skupštine je prikazan prezentacioni film TIKA-e kao generalnog sponzora, a otvaranju su prisustvovali Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Kenan Hrapović, generalni sekretar WHO Bente Mikellsen, predstavnici diplomatskog kora, dekan fakulteta medicine Univerziteta Crne Gore prof.dr Goran Nikolić, predstavnici TIKA-e, kao i preko 1.200 studenata iz 120 država širom svijeta, uključujući i Tursku.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip je istakao da TIKA, koja predstavlja ruku podrške Turske, sprovodi važne projekte saradnje u različitim oblastima u velikom broju zemalja širom svijeta. Ambasador Galip se zahvalio svim učesnicima i onima koji su dali svoj doprinos da se konferencija održi u Crnoj Gori.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Ahmet Altun je naglasio da TIKA u Crnoj Gori sprovodi projekte u skoro svim oblastima. Istakao je da je pomenuta međunarodna konferencija studenata medicine veoma važna za promociju Crne Gore i da će TIKA i u 2017. godini nastaviti sa realizacijom projekata u različitim oblastima.

Najveća svjetska studentska organizacija, Međunarodna asocijacija studenata medicine (IFMSA) koja je priznata od strane Ujedinjenih nacija (UN) i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), svake godine u martu organizuje zasjedanje Generalne skupštine i naučno-obrazovnu konferenciju koja se održava uz prisustvo mladih doktora i studenata medicine širom svijeta.

http://e-vijesti.com

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.