01.3.2024 17:45

U eksploziji u Ankari poginulo najmanje 34 osobe

U izjavi guvernerstva Ankare objavljeno je da je prema informacijama u napadu poginulo 34 osobe, dok je 120 osoba ranjeno.

Ured guvernera Ankare je saopćio da je u eksploziji automobila koja je u 18.45 sati po lokalnom vremenu odjeknula u parku Guven u centru Ankare poginulo najmanje 34, a ranjeno 120 osoba.

U ažuriranom saopćenju guvernera navodi se da su na mjestu eksplozije automobil bombe u kvartu Kizilay poginule 34 osobe, a da su četiri teže ranjene osobe preminule na putu do bolnice.

Najmanje 120 ranjenih osoba je zbrinuto u nekoliko bolnica u Ankari, a strahuje se da bilans smrtno stradalih nije konačan.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan o snažnoj eksploziji u Ankari razgovarao je večeras s ministrom unutrašnjih poslova Efkanom Alom.

S druge strane, premijer Turske Ahmet Davutoglu sazvao je sastanak ministara i čelnika sigurnosnih agencija.

Eksplozija je odjeknula u kvartu Kizilay u kojem se nalazi park Guven, koji je uz glavno prometno središte Ankare.

Na mjesto eksplozije stigle su brojne ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasaca, a policija je blokirala taj dio grada zbog straha da bi moglo doći do novih eksplozija.

Eksplozija u Ankari, čija meta su bili civili, odjeknula je nakon nepunih mjesec dana od bombaškog napada u kojem je u turskoj prijestolnici ubijeno 29 osoba.

TRT Bosanski

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.