03.3.2024 21:22

U Istanbulu počeo međunarodni finansijski samit

Istaknuti finansijski i ekonomski stručnjaci iz svih dijelova svijeta pristigli su na samit u Istanbulu, na kojem će razgovarati o finansijskim inovacijama.
Dodnevni Istanbul Finance Summit (IFS) je međunarodni investicijski samit čiji globalni komunikacijski partner je Anadolu Agency.
Glavne teme koje će biti pokrivene ovim samitom će biti investicijsko bankarstvo,  fondovi rizičnog kapitala, crowdfunding, investicije i inovativne finansije, inovativni alati i metode finansiranja infrastrukture…
Samit je regionalnog karaktera, a gostovaće dopremijer Ali Babadžan, ministar Mehmet Šimšek, guverner Centralne banke Erdem Bašči i potpredsjednica NASDAQ OMX grupacije – Sandy Meyer Frucher.
Osim njih, samitu će se pridružiti i Cornelia Meyer – nezavisni energetski ekspert i predsjednica MRL Corporation; Abid ez-Zira – generalni direktor Međunarodne investicijske banke; Muhd Izani Gani – predsjednik Kazanah Basional Berhad o Kuat Kožahmetov – potpredsjednik Centralne banke Kazahstana.
Proteklom samitu su prisustvovala 64 govornika iz 52 zemlje.
Očekuje se i učešće mnogih lokalnih i stranih političara. Sponzor samita je Centralna banka Turske, Burza Istanbul i Ministarstvo trezora.
(AA)

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.