19.4.2024 23:30
Breaking News

Učestale posjete zainteresovanih investitora iz Turske

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se sa advokatom Okanom Hemsinliogluom, pravnim savjetnikom grupacije Vergili Group, jedne od vodećih u oblasti industrije gvožđa i čelika u Turskoj i Redžepom Sancaktarom, advokatom, članom ,,Udruženja socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavija – Crna Gora“ iz Istanbula. Oni su u dvodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori.

G-din Hemsinlioglu prenio je interesovanje grupacije Vergili Group za investiranje u Crnu Goru, u sektorima energetike, turizma i bankarstva. Osnovna oblast njihovog interesovanja bila je oblast industrije, jer je to njihova primarna djelatnost.

Gospodin Hemsinlioglu,pravni savjetnik i direktor poslovnog razvoja i investicija Vergili grupe, upoznao je Ministra Numanovića sa interesovanjem Vergili grupe za izgradnju hidroelektrana, termoelektrana i vetrenjača.

Interesovanje je pokazano i u oblasti unapređenja zdravstvenog sistema. Ministar dr Numanović razgovarao je sa gospodom advokatima o potencijalnim oblastima uspješne saradnje u predstojećem periodu.

Investitori su juče razgovarali i sa ministrom finansija Žugićem, koji je istakao da će ministarstvo finansija, u skladu sa svojim ingerencijama, pružiti podršku investitorima, a posebno je značajan vid saradnje, ministar Žugić vidi u segmentu koji se odnosi na bankarstvo kroz nove subjekte za jačanje kreditne aktivnosti.

Po agendi su u nastavku dogovoreni sastanci sa Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Savjetom za privatizaciju i Privrednom komorom.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.