29.5.2024 1:49
Breaking News

Uzbudljiv remi Crne Gore i Turske

foto: FSCG
Prvi od dva prijateljska duela U-16 fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Turske završen je bez pobjednika – 1:1.
Na pomoćnom terenu trening kampa FK Budućnost viđena je veoma dobra utakmica, u kojoj su obje ekipe imale prilike da dođu do pobjede. Pogotovo se to odnosi na ,,sokole”, koji su, osim postignutog gola, imali još nekoliko odličnih šansi za pogodak.

– Ovo je najjača provjera ove generacije i momci su pokazali da mogu da se nose sa ovako jakim protivnikom. Iako su gosti imali veći posjed lopte, mislim da smo imali bolje šanse i ostaje žal što nijesmo bili koncentrisaniji u samoj završnici i što nijesmo bolje reagovali u tim situacijama, rekao je selektor Goran Perišić.

Turska je bolje otvorila meč i u šestom minutu mogla do gola, ali je Emirhan Arkudžu bio neprecizan udarcem sa nekoliko metara. Minut kasnije, Jusuf Džan Kalajir pogodio je prečku poslije centaršuta Emina Kačmaza.

Od tog trenutka, ,,sokoli” su zaigrali bolje i u osmom minutu zaprijetili preko Andrije Skrobanovića, čiji šut sa nešto manje od 20 metara je završio pored stative.

Dva minuta kasnije Vasilije Adžić je majstorski probao sa preko 30 metara, međutim, prečka se ispriječila postizanju fantastičnog gola. Adžić je bio u prilici i u 25. minutu, kada je, poslije duplog pasa sa Markom Tadiće, sa desetak metara šutirao preko gola Turske.

Čuvar mreže gostiju Emin Jašar istakao se u 49. minutu – Adžić je izveo prekid, Skrobanović dobro zahvatio loptu glavom, ali je Jašar sjajnom intervencijom odbranio taj pokušaj. U 54. minutu Tadić je lobovao Jašara, da bi pogodak zatim spriječio Bedirhan Ćetin, koji je loptu izbacio sa gol crte.

Nakon svih tih pokušaja naše selekcije, Turska je bila ta koja je došla do vođstva. Muharem Džizgili je u 67. minutu dobro prošao po desnoj strani, ubacio loptu u srce šesnaesterca, gdje je sačekao Kačmaz i poslao je iza leđa Ivana Božinovića.

Ipak, to nije obeshrabrilo ,,sokole”, koji su uzvratili šest minuta kasnije. Adžić je primio loptu na centru igrališta, a onda je lucidnim pasom pronašao Andreja Camaja, koji je uspješno završio akciju za 1:1, čime je postavio konačan rezultat.

Drugi prijateljski duel Crna Gora i Turska odigraće u četvrtak, sa početkom u 13 časova.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.