14.7.2024 21:13
Breaking News

Vuković na međunarodnoj konferenciji u Istanbulu

Posvećeno raditi na jačanju postojećih i izgradnji novih odnosa sa gradovima regiona

Vuković na međunarodnoj konferenciji u Istanbulu

Vuković na međunarodnoj konferenciji u Istanbulu

Delegacija Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, učestvuju na „B40 Balkan Cities Network Summit“ pod nazivom „Bolja saradnja, bolja budućnost“, koja se od 29. do 30. novembra održava u glavnom gradu Turske.

Regionalna saradnja, pametni gradovi digitalna transformacija, klimatske promjene, urbana demokratija za balkanske gradove, neke su od najvažnijih tema o kojima će se raspravljati na samitu u organizaciji Grada Istanbula. Uz domaćina, istanbulskog gradonačelnika Ekrema Imamoglua, na samitu u Turskoj učestvuju gradonačelnici i predsjednici opština Beograd, Sarajevo, Atina, Podgorica, Kotor, Split, Laktaš, Tirana, Skoplje, Patras, Skadar, Pula i brojni drugi.

Međunarodna konferencija u Istanbulu
Međunarodna konferencija u Istanbulu

Na početku dvodnevnog samita gradonačelnik Podgorice danas je u svom obraćanju, između ostalog, naglasio važnost suočavanja sa izazovima koje donose klimatske promjene, epidemiološka situacija u svijetu, kao i drugi socio-ekonomski i regionalni izazovi.

“Lokalne uprave su najbliže građanima, samim tim najbolje poznaju njihove potrebe u kontekstu pomenutih izazova. Gradovi treba da kreiraju strategije dugoročno održivog ekonomskog rasta, vodeći računa i o zaštiti životne sredine. Hajde da budemo partneri na putu zelene, pametne i pravedne transformacije naših gradova i unapređenja kvaliteta života u njima”, istakao je Vuković.

Vuković u Istanbulu
Vuković u Istanbulu

Na kraju samita biće potpisana završna Deklaracija gradonačelnika kojom će se definisati temelji i ciljevi buduće saradnje.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.