29.5.2024 19:02
Breaking News

Ziraat banka Crna Gora

Istorijat

Ziraat Bankasi svoj početak bilježi osnivanjem prve agrarne finansijske institucije 1863 još za vrijeme Osmanskog carstva. Osnivanjem Republike Turske banka je transformisana u nezavisnu državnu ekonomsku instituciju, podržavajući poljoprivredni sektor i poslujući uz državnu garanciju. 1973. godine Ziraat Banka, unutrašnjim preuređenjem, postaje samostalna u obavljanju svih vrsta bankarskih usluga i konstituiše se kao komercijana banka.

Danas, zajedno sa svojom strukturom i statusom akcionarskog društva, Ziraat Banka je afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj.

Kao najveća državna banka Republike Turske, u svom sastavu ima 9 subsidijara kao i 24 ekspoziture i predstavništva u inostranstvu, 1.636 domaćih poslovnica i preko 24 hiljade zaposlenih. Pored Ziraat banke, Ziraat mrežu čine osiguranja, leasing, investiciono-osiguravajući fondovi i dr.

Tokom svog 150-godišnjeg uspješnog rada i postojanja, sa razgranatom mrežom ekspozitura i poslovnica širom svijeta, T.C.Z.B. je zadržala poziciju stabilnog člana prvoklasnog bankarskog središta i kao takva svojim komitentima pruža prisustvo u svim značajnim finansijskim centrima svijeta.

Ziraat banka danas: Više od banke

Danas, kao i u prošlosti Ziraat banka nastavlja da oblikuje turski bankarski sektor. Ziraat banka Turske je uvijek na raspolaganju svojim klijentima sa više od 1.700 ekspozitura, bankomata, internet bankarstva, call centara, preko telefonskog i mobilnog bankarstva i drugih kanala.

Ziraat Banka Turske, sa najvećom međunarodnom servisnom mrežom između svih turskih banaka, još uvijek ima za cilj da proširi svoje globalno prisustvo.

Opšti proizvodi i servisna mreža

Ziraat banka Turske pruža širok spektar platnog prometa, kreditnih, depozitnih i investicionih proizvoda za svoje klijente i nastoji da obezbjedi najpogodnije proizvode i usluge sa najpovoljnijim uslovima i cijenama.

Sa svojom bogatom raznovrsnošću proizvoda i usluga, sinergiji koja se gradi u okviru svoje globalne mreže, svojim jedinstvenim znanjem, iskustvom, jakim ljudskim resursima i finansijskom strukturom na tržištu Ziraat banka Turske daje energiju i motivaciju za Ziraat Finansijsku Grupu.

https://www.ziraatbank.me/

Foto: J.S.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.