23.4.2024 9:50
Breaking News

Ziraat banka najavila jače poslovanje sa stanovništvom

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG), Radoje Žugić sa saradnicima, sastao se danas sa menadžmentom Ziraat banke, koga su predstavljali predsjednica Odbora direktora Burcu Turker, potpredsjednik Odbora direktora Ertan Yilmaz, glavni izvršni direktor Mustafa Senman i izvršni direktor Goran Bakić.

Predstavnici Ziraat banke, kako je saopšteno iz CBCG, upoznali su guvernera sa poslovanjem kompanije i daljim planovima, koji se vezani za jačanje pozicije banke na crnogorskom tržištu.

„Veoma nas raduje što svjedočimo snažnom razvoju ekonomskih odnosa Turske i Crne Gore“, istakla je predsjednica Turker i dodala da će se Ziraat banka u narednom periodu fokusirati na intenziviranje poslovanja sa stanovništvom i finansiranja realnog sektora.

Guverner Žugić je, kako se dodaje, saopštio da CBCG podržava prezentovanu namjeru Ziraat banke, posebno ističući potrebu pružanja snažnije podrške domaćim kompanijama koje imaju održive biznis ideje i žele da unaprijede svoju konkurentnost i profitabilnost.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje CBCG sa Ziraat bankom, a sve u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore, kao i intenziviranja podrške privredi, a time i dinamiziranja ekonomskog rasta, stoji u saopštenju CBCG.

www.investitor.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.