29.5.2024 21:06
Breaking News

Ziraat banka-tradicija duga preko 150 godina

Ziraat Bankasi svoj početak bilježi osnivanjem prve agrarne finansijske institucije 1863 još za vrijeme Osmanskog carstva. Osnivanjem Republike Turske banka je transformisana u nezavisnu državnu ekonomsku instituciju, podržavajući poljoprivredni sektor i poslujući uz državnu garanciju. 1973. godine Ziraat Banka, unutrašnjim preuređenjem, postaje samostalna u obavljanju svih vrsta bankarskih usluga i konstituiše se kao komercijana banka.

Danas, zajedno sa svojom strukturom i statusom akcionarskog društva, Ziraat Banka je afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj.

Kao najveća državna banka Republike Turske, u svom sastavu ima 9 subsidijara kao i 24 ekspoziture i predstavništva u inostranstvu, 1.636 domaćih poslovnica i preko 24 hiljade zaposlenih. Pored Ziraat banke, Ziraat mrežu čine osiguranja, leasing, investiciono-osiguravajući fondovi i dr.

Tokom svog 150-godišnjeg uspješnog rada i postojanja, sa razgranatom mrežom ekspozitura i poslovnica širom svijeta, T.C.Z.B. je zadržala poziciju stabilnog člana prvoklasnog bankarskog središta i kao takva svojim komitentima pruža prisustvo u svim značajnim finansijskim centrima svijeta.

Ziraat banka danas: Više od banke

Danas, kao i u prošlosti Ziraat banka nastavlja da oblikuje turski bankarski sektor. Ziraat banka Turske je uvijek na raspolaganju svojim klijentima sa više od 1.700 ekspozitura, bankomata, internet bankarstva, call centara, preko telefonskog i mobilnog bankarstva i drugih kanala.
Ziraat Banka Turske, sa najvećom međunarodnom servisnom mrežom između svih turskih banaka, još uvijek ima za cilj da proširi svoje globalno prisustvo.

Opšti proizvodi i servisna mreža

Ziraat banka Turske pruža širok spektar platnog prometa, kreditnih, depozitnih i investicionih proizvoda za svoje klijente i nastoji da obezbjedi najpogodnije proizvode i usluge sa najpovoljnijim uslovima i cijenama.
Sa svojom bogatom raznovrsnošću proizvoda i usluga, sinergiji koja se gradi u okviru svoje globalne mreže, svojim jedinstvenim znanjem, iskustvom, jakim ljudskim resursima i finansijskom strukturom na tržištu Ziraat banka Turske daje energiju i motivaciju za Ziraat Finansijsku Grupu.

Kartično poslovanje

Business Debit Mastercard beskontaktna platna kartica

Ova kartica je namijenjena korisnicima usluga korporativnog bankarstva. Naša Business Debit Mastercard kartica će vam obezbijediti moderno savremeno poslovanje, dostupnost sredstava u zemlji i inostranstvu, bez rizika posjedovanja gotovine, uz mogućnost njenog jednostavnog podizanja.

Brojne su prednosti koje pruža naša Business Debit Mastercard kartica:

– Besplatno izdavanje kartice

– Besplatno plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu

– Besplatan SMS servis za kartične transakcije

– Jednostavna kontrola i evidencija troškova plaćenih karticom

– Korišćenje kartice za kupovinu putem interneta

 Prednosti beskontaktnog plaćanja

Mastercard beskontaktno plaćanje je brz i jednostavan način plaćanja gdje god da se nalazite. Neophodno je samo da prislonite Vašu beskontaktnu karticu na POS terminal i Vaša transakcija je izvršena.

Prednosti beskontaktnog plaćanja:

– Omogućava Vam brzo i efikasno plaćanje na mjestima gde su ti zahtjevi najvažniji, kao što je to na primjer na naplatnim punktovima, benzinskim stanicama, restoranima brze hrane, stadionima kao i  mnogim drugim mjestima.

– Imate tačno onoliko sitnog novca koliko vam je potrebno, tako da ne morate da brinete o tome da li imate sitan gotov novac kod sebe.

– Imate bolji pregled svih svojih kupovina nego kada plaćate gotovinom.

– Imate sve pod kontrolom – nikada ne morate da ispuštate iz ruke Vašu karticu.

– Nema slučajnih plaćanja – Vaša kartica mora biti u blizini čitača kako bi radila.

– Nema duple naplate – čak i kada prislonite karticu više od jednog puta, biće Vam naplaćeno samo jednom.

Gdje god vidite znak za beskontaktno plaćanje,  možete jednostavno da prislonite svoju karticu na kojoj je omogućeno beskontaktno plaćanje i na taj način izvršite transakciju.

Nakon što prislonite svoju beskontaktnu karticu detalji plaćanja se šalju bežičnim putem u Mastercard mrežu.

Kako bi beskontaktno plaćanje bilo jednostavno i lako, kao i plaćanje gotovinom, trgovci kod kojih je omogućeno beskontaktno plaćanje ne zahtijevaju PIN za sve manje kupovine do 15 EUR. Ipak, radi Vaše zaštite, za sve kupovine u iznosu od preko 15 EUR, potreban je PIN.

 

http://www.ziraatbank.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.