25.7.2024 2:50
Breaking News

Žugić: Prisustvo turskih investitora veoma važno

Prisustvo turskih investitora veoma je važno za Crnu Goru, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Žugić je danas primio u posjetu ambasadora Turske, Mehmeta Niyazi Tanilira, kako bi razgovarali na temu snaženja partnerskih odnosa dvije države na polju ekonomije, kroz prezentovanje i približavanje ponude Crne Gore turskim investitorima.

“Imajući u vidu aktivnosti koje Vlada sprovodi na smanjenju biznis barijera i kreiranju podsticajnih mjera sa ciljem pokretanja snažnijeg investicionog ciklusa, Žugić je naglasio važnost prisustva reputabilnih turskih investitora i njihovu uključenost u projektima koji prevazilaze lokalne okvire i doprinose nacionalnom imidžu”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se osvrnuli izgradnju kanalizacionog kolektora u Herceg Novom, i iskazali uvjerenje da će se sva otvorena pitanja oko uspješne realizacije tog projekta, zajedničkim djelovanjem svih interesnih strana riješiti.

“Iskazujući zahvalnost na razumijevanju i podršci Ministarstva finansija, kao i na njegovoj proaktivnoj politici, Tanilir je apostrofirao da se upravo na ovakvim primjerima mogu graditi još čvršći temelji za buduću saradnju”, navodi se u saopštenju.

Zajednički je dogovoreno da se dijalog na tu temu nastavi, u cilju iznalaženja održivog rješenja i stvaranja pretpostavki za podsticajniji investicioni ambijent.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.