20.7.2024 15:05
Breaking News

Adana želi da unaprijedi poslovnu saradnju sa Crnom Gorom

Turski grad Adana želi da sarađuje sa Crnom Gorom u oblasti poljoprivrede, stočarstva, prehrambene proizvodnje, građevinarstvu, turizmu, mašinskoj i tekstilnoj industriji, saopšteno je danas na poslovnom susretu domaćih i privrednika tog grada u Privrednoj komori PKCG.

Potpredsjednik Komore Ivan Saveljić predstavio je crnogorsku asocijaciju privrednika, djelatnost, organizaciju i istorijat, uz naglasak da bitno mjesto u njenim aktivnostima zauzima međunarodna saradnja.

“Saradnja sa Turskom je svijetla tačka u tim ekonomskim vezama. Što se tiče biznisa, dobićete u Privrednoj komori sve potrebne informacije i pomoć, kao i sve strane delegacije koje smo ugostili”, rekao je Saveljić.

On je ocijenio da crnogorska i turska privredna komora baštine jako dobre odnose, saradnjom u EUROCHAMBRES i ABC, te kroz organizaciju uspješnih poslovnih susreta.

“Smatra da je u razvoju ekonomskih odnosa posebno bitna uloga Ambasade Turske, ali je i pozvao turske privrednike da se o ekonomiji i privrednim resursima informišu i preko crnogorske Ambasade u Ankari, te konzulranih predstavništava”, saopšteno je iz Privredne komore.

Predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Adane Atila Menevșe pozvao je crnogorske privrednike u posjetu tom gradu.

Adana je peti grad po veličini u Turskoj, u kojem postoje povoljni uslovi za razvoj poljoprivrede.

“Adana je jedan od lidera razvoja turske agrarne industrije i trgovine. Cilj naše posjete je da definišemo šta je potrebno da bismo unaprijedili poslovnu saradnju između Adane i Crne Gore, poboljšali ekonomske i investicione veze. Mi možemo kao oblasti saradnje da ponudimo poljoprivredu, stočarstvo, prehrambenu proizvodnju, građevinarstvo, turizam, mašinsku i tekstilnu industriju”, rekao je Menevșe.

On je kazao da je i na funkciji potpredsjednika Udruženja trgovinskih komora Turske, te je istakao dobru saradnju sa TOB-om.

Nakon sastanka i prezentacije potencijala grada Adane, upriličeni su bilateralni razgovori privrednika.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.