24.9.2023 9:18
Breaking News

Jačanje bilateralne saradnje CBCG i Banke Turske

Generalni direktor Istanbulske škole za centralno bankarstvo (IMB) Necati Tekatli i njegov zamjenik Serkan Imisiker posjetili su Centralnu banku Crne Gore, gdje ih je primio izvršni direktor Radoica Luburić sa saradnicima. Istanbulska škola centralnog bankarstva je organizaciona jedinica Banke Turske koja se bavi obukom i naučnim istraživanjem u oblasti centralnog bankarstva.

Predstavnici CBCG i IMB su razgovarali o mogućnostima jačanja biletaralne saradnje dviju institucija, posebno imajući u vidu kvalitet programa stručnog usavršavanja koje Banka Turske, kroz IMB,  organizuje za zaposlene drugih centralnih banaka.

Jačanjem bilateralne saradnje omogućiće se učešće zaposlenih u Centralnoj banci Crne Gore na kursevima i radionicama u organizaciji Banke Turske, organizovanje programa koji su od prioritetnog značaja za Centralnu banku, te zajednički rad na naučnim projektima i objavljivanje radova u časopisu Centralne banke.

www.bankar.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.