26.5.2024 15:02
Breaking News

Privrednici turske u posjeti Baru

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević danas je primio delegaciju Privredne komore Adane iz Turske.

Na poziv Ambasadora Turske, ova delegacija se nalazi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, kako bi ispitali mogućnost za unaprijeđenje poslovne saradnje između dvije države. Pored članova Privredne komore Adane, koju je predvodio generalni sekretar Ćukurova agencije za razvoj Zekerija Sarbak, sastanku su prisustvovali brojni privrednici iz Bara.

Predsjednik Opštine upoznao je goste iz Turske sa osnovnim karakteristikama grada Bara, njegovim turističkim i privrednim potencijalima.

“Jako smo zainteresovani da se postojeći odnosi sa Turskom unaprijede i vjerujem da ćete ovu posjetu iskoristiti kako bi produbili saradnju sa privrednim subjektima u Baru. Imamo dobre kontakte sa turskim investitorima i kompanijama, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu, pri čemu će nam od velikog značaja biti vaša pomoć”, kazao je Pavićević.

Vođa turske delegacije Zekerija Sarbak zahvalio se na srdačnom prijemu.

“Ovo je jedno lijepo iskustvo i drago mi je što smo danas u Baru. Crna Gora je dobar ulaz za Evropu i evropsko tržište, naročito što je potpisnica Sporazuma Centralnoevropskog ugovora o spoljnoj trgovini (CEFTA). Sa nama su predstavnici različitih sektora privrede i nadam se da ćemo uspostaviti dobru poslovnu saradnju između Bara i Adane”, naveo je Sarbak.

Predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Adane Atila Menevse, naveo je da je cilj ove posjete spajanje investitora iz Crne Gore i Turske, kao i da će o potencijalima Crne Gore razgovarati sa saradnicima i privrednicima iz Adane.

Nakon sastanka i razgovora o potencijalima dva grada, turska delegacija posjetila je Slobodnu zonu Luke Bar.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.