20.5.2024 9:00
Breaking News

Ambasador Turske Tanilir razgovarao sa Ministrom finansija Žugićem o otvaranju Ziraat banke

Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji, ocijenili su ministar finansija Radoje Žugić i ambasador Turske Mehmet Niyazi Tanilir.

“Ambasador Tanilir upoznao je ministra sa odlukom Ziraat banke, koja je najveća državna banka Republike Turske, afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj, da započne poslovanje u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Ministarstva.

Žugić je saopštio da ga veoma raduje što je uprava Ziraat banke unaprijedila svoje intencije kada je Crna Gora u pitanju, s obzirom da je u prethodnom periodu postojala inicijativa da ova finansijska insitucija otvori filijalu u našoj zemlji.

“Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori, ocijenili su sagovornici, daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji. Takođe će, ocijenjeno je na sastanku, otvaranje banke doprinijeti i širenju biznisa turskih investitora u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti saradnje Crne Gore i Turske u oblasti unapređenja saobraćajne infarstrukture.

www.cdm.me

 

Check Also

Kroz 21 projekat u Bijelom Polju TIKA uložila 1,1 milion eura

Koordinatorka TIKA programa Nihal Ersoy zajedno sa počasnim konzulom Turske Sahretom Hajdarpašićem posjetila je juče …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.