16.7.2024 6:07
Breaking News

TO Bijelo Polje predstavila ponudu na sajmu u Istanbulu

 

Na međunarodnom sajmu turizma i putovanja EMITT, koji se po osamnaesti put zaredom održao u Istanbulu, sa akcentom na ovogodišnju temu “Istočna mediteranska izložba putovanja i turizma”, u Tuyap centru od 30. januara do 2. februara 2014. godine, na zajedničkom štandu koji je finansirala Nacionalna Turistička organizacija Crne Gore, turističku ponudu Bijelog Polja predstavila je Turistička organizacija tog grada zajedno sa turističkim organizacijama Rožaja, Berana i Mojkovca i turistička agencija Rams.

“Ovaj sajam je bio odlična prilika da se pokaže turistička ponuda Bijelog Polja i Crne Gore”, istakla je direktorica TO, Violeta Obradović.

Sajam je trajao četiri dana, od kojih su prva dva bila predviđena za posjete predstavnika turističke privrede, a druga dva dana su bila otvorena za publiku.

“Ove godine je otvorena posebna sala za zimski i zdravstveni turizam, što je bio razlog više da se lokalne turističke organizacije Bijelog Polja, Mojkovca, Rožaja i Berana odluče da nastupe na ovom sajmu. Tržište Turske je jako interesantno za turističku privredu Crne Gore, već postoje preduslovi za veće učešće na ovom tržištu, jer postoji direktna avio linija između Podgorice i Istanbula, a tražnja prema balkanskim zemljama je u stalnom porastu”, ističe Obradović.

EMITT sajam u 2014. godini se održao u deset glavnih dvorana, a na njemu je učestvovalo 4000 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta. Ove godine, sajam je oborio rekord sa ukupnim brojem posjetilaca 131.000 i 500 ugošćenih kupaca, uključujući i 58.920 turističkih profesionalaca, te 72.080 turista iz svih krajeva svijeta.

Izlagači na EMITT turističkom sajmu fokusirali su se na praćenje profesionalnih kompanija iz turističkih sektora poput turističkih operatora, putničkih agencija, hotela, aviokompanija, kompanija koje organizuju krstarenja, turističkih opština, međunarodnih kulturnih i turističkih ureda, rent a car kompanija, bolnica te svih drugih komponenti turističkog sektora.

“Prisutnost crnogorskog turističkog sektora na ovakvom sajmu te saradnja sa turskim turističkim sektorom je veoma važna, prvobitno jer je u posljednje vrijeme primjetan porast turskih turista u Crnu Goru”, istakla je Obradović.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.