14.7.2024 4:03
Breaking News

Bogdanović: Saradnju sa Turskom ojačati kroz pobratimstvo Cetinja i Bešiktaša

Bilateralna saradnja Crne Gore i Turske je na izuzetnom nivou, a posebno važan doprinos međudržavnim odnosima mogu pružiti i sami gradovi, ocijenili su gradonačelnici Cetinja i Bešiktaša, Aleksandar Bogdanović i Murat Hazinedar.
Gradonačelnik Prijestonice Cetinja boravio je u zvaničnoj posjeti Bešiktašu,tokom koje su razgovarali o budućoj saradnji sa Bešiktašem, pri čemu je izražena spremnost za uspostavljanje pobratimskih odnosa dva grada, što će, kako su ocijenili, dodatno ojačati i intenzivirati saradnju.

Bogdanović je sagovornika sa projektima koje realizuje Prijestonica, a posebno je akcentovao mogućnosti investicija na Cetinju uz investicione olakšice i stimulanse koje nudi gradska uprava potencijalnim investitorima, kako u dijelu javno privatnih partnerstava, tako i u dijelu greenfield i brownfield investicija.

Na kraju sastanka,  Bogdanović je uputio poziv gradonačelniku Hazinedaru da tokom narednih mjeseci boravi u uzvratnoj posjeti Cetinju, što je gradonačelnik Hazinedar sa zadovoljstvom prihvatio, i najavio posjetu sa privrednicima grada.

Prilikom zvanične posjete, u organizaciji Gradonačelnika Hazinedara, upriličen je sastanak i sa izvršnim direktorom Zorlu grupe koja zapošljava preko 27.000 ljudi u Turskoj.

Tokom sastanka, Bogdanović je informisao sagovornika o prednostima Cetinja kao investicione destinacije i podsticajima koje se nude na lokalnom i centralnom nivou. Posebno je potencirana mogućnost saradnje za proizvodnju bijele tehnike, u čemu je Zorlu grupa jedna od vodećih kompanija Turske.

Direktor kompanije Zorlu je izrazio interesovanje i najavio skoru posjetu Cetinju. Takođe, na sastanku je učestvovao i predstavnik grupe JLL, jedne od vodećih consulting firmi, koji je izrazio spremnost da aktivno promoviše investicioni ambijent Cetinja.

U sklopu posjete, Bogdanović je bio gost i na otvaranju Internacionalnog festivala koji po prvi put organizuje opština Bešiktaš.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.