19.4.2024 23:31
Breaking News

Bogdanović u Istanbulu :Turska da kandiduje projekte od međusobnog značaja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović je, kao predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, na generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu pozvao na saradnju predstavnike turskih, ali i ostalih lokalnih vlasti u cilju kandidovanja projekata od međusobnog značaja.

Tokom skupa, kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, Bogdanović je govorio o značaju regionalne saradnje.

“Za nas ovaj dogasđaj predstavlja samo još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima – čijih predstavnika danas, na ovom mjestu, ima na pretek. Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja”, kazao je on.

Bogdanović je posebno pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje odnosa u pravcu intenziviranja privredne saradnje.

“Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju zemalja regiona”, zaključio je on.

Takođe, na današnjem događaju, predstavnici Unije turskih opština uputili su poziv subjektima iz Crne Gore da se aktivno uključe u mjere koje doprinose jačanju međunarodne saradnje.

Bogdanović je na samitu Unije turskih opština u Istanbulu boravio na poziv predsjednika te organizacije Ibrahima Karaosmanoglua.

 

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.