20.7.2024 0:12
Breaking News

Crnogorski odbojkaš Marko Bojić potpisao za Halkbanku-Ankara

Čekanje se isplatilo, igraće ponovo u ekipi koja odgovara njegovom igračkom rejtingu, koja će nastupiti u Ligi šampiona i imati velike ambicije – Marko Bojić je novi igrač Halkbanke iz Ankare, vicešampiona Turske (prvak je Arkas), sa kojom je primač naše reprezentacije potpisao jednogodišnji ugovor.

Jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša se, tako, vraća u Tursku, jer je u drugoj polovini sezone 2013/2014 nosio dres Ziratbanke…

“Nisam žurio, čekao sam, nisam htio da donesem ishitrenu odluku i potpišem za bilo kakav tim. Na kraju sam potpisao za Halkbanku, koja je odličan klub. Igraju veoma dobro u posljednje tri sezone, osvajali su i titulu, imali uspjeha u Ligi šampiona, tako da se nisam puno razmišljao oko te ponude i baš sam srećan zbog toga”, rekao je za “Vijesti” Bojić.

Halkbanka (prvak svoje zemlje je bila samo 2014. godine), vicešampion Evrope iz 2014. godine, biće rival Budvanske rivijere u grupi u ovoj sezoni Lige šampiona (zajedno sa aktuelnim prvakom Evrope Zenitom i austrijskim Hipo Tirolom), a pokušaće da napravi bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu kada je eliminisana u četvrtfinalu, upravo od Zenita.

“Nismo još pričali o ambicijama, ali oni uvijek idu na osvajanje titule u Turskoj. To je prvi cilj, a u Ligi šampiona ćemo sigurno pokušati da se domognemo fajnl-fora”, dodaje Bojić.

Klub koji je crnogorskoj javnosti postao poznat 2013. godine, u vrijeme kada je prve, istorijske uspjehe za Halkbanku donio naš proslavljeni trener Veselin Vuković, osvajanjem CEV kupa (prvi evropski trofeja u klupskoj istoriji) i Kupa Turske, ljetos je promijenio skoro cijelu ekipu. Otišli su Huantorena, Esko, Moždonjek, Šahin, Dogan, Katal i Ajvazoglu.

Osim Bojića, došli su i italijanski tehničar Travica, holandski primač Koj, francuski korektor Le Ru,te turski igrači, libera Lezilbudak i Dengin, te srednji bloker Kajhan.

“Dovođenjem tih igrača nema dileme da Halkbanka ima velike ambicije i u Ligi šampiona. Ali, ima još dobrih ekipa, neće biti lako”, rekao je Bojić.

Mogu još bolje u reprezentaciji

Nakon tri preskočene akcije, Marko Bojić je ljetos bio dio reprezentacije koja je imala odličan debitanski nastupu u Svjetskoj ligi, osvajanjem drugog mjesta u trećoj diviziji. Bio je ukupno četvrti pointer divizije sa 103 poena (75 iz napada, 12 iz bloka, 16 iz servisa), te naš najbolji server, ukupno drugi u toj diviziji, sa 16 asova (0,52 prosječno po setu).

Bio je sedmi primač sa 48,89 odsto pozitivnog prijema, kao i deseti smečer (49,34 % realizacije napada).

“Svi smo jako zadovoljni, djelovali smo dobro kao tim, stigli smo do finala treće divizije, iako smo bili debitanti. Što se mene lično tiče, sigurno da mogu još malo bolje, ali sam zadovoljan prikazanim. Vidjećemo kako će to izgledati u narednim akcijama”, ističe Bojić.

Najstariji od trojice braće Bojić (Vlado i Slobodan su takođe odbojkaši) je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka), Francuskoj (Pari volej) i Kataru (Al Šamal). U prvoj polusezoni 2013/2014 nosio je dres najtrofejnijeg crnogorskog kluba, Budvanske rivijere.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.