16.4.2024 3:42
Breaking News

Borba za putnike na relaciji Crna Gora-Turska

Aviokompanija Turkish Airlines (TA) uspjela je da dobije prava za letove do Tivta i tako se direktno nadmeće sa crnogorskom kompanijom Air Montenegro. Kako je najavljeno, od 11. juna, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, avioni TA letjeće iz Istanbula ka crnogorskom primorju.

Na zeleno svjetlo turskoj kompaniji, kako piše Investitor, uslijedili su prigovori crnogorskog nacionalnog avioprevoznika, koji je tvrdio da postojeći bilateralni sporazum o avio uslugama ne dozvoljava TA-u da održava toliko letova za Crnu Goru. Međutim, kako piše Indikator, na kraju je turskom avioprevozniku izdata dozvola.

“Upravni odbor naše korporacije odlučio je da, u zavisnosti od mogućnosti i uslova na tržištu, pokrene redovne letove za Tivat u Crnoj Gori i Bergamo u Italiji”, saopšteno je ranije iz TA.

Najavljeno je da će se letovi obavljati avionom Boeing 737-800. Prevoznik takođe dijeli code-share letove Air Srbije između Beograda i Tivta.

Air Montenegro, kako piše portal Investitor, planira da poveća operacije na ovoj liniji ovog ljeta. Trenutno ima šest nedjeljnih letova, koji će od 1. juna porasti na dnevne.

Dupli letovi iz Podgorice za Istanbul

Pored nove usluge za Tivat, Turkish Airlines ovog ljeta održava i duple dnevne letove za Podgoricu, gdje se etablirao kao jedan od najprometnijih avioprevoznika.

S druge strane, turski državljani mogu uživati ​​u bezviznom režimu ulaska u Crnu Goru.

Turkish Airlines je ovog ljeta povećao frekvencije u svojoj mreži u bivšoj Jugoslaviji. Prevoznik održava trostruke dnevne letove za Beograd, osamnaest sedmično za Sarajevo, dvaput dnevno za Zagreb, Prištinu i Skoplje, deset puta sedmično za Ljubljanu i do sedam sedmičnih letova za Dubrovnik.

cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.