25.5.2024 3:01
Breaking News

Turkish Airlines: Zemlje Balkana među najprivlačnijim za turiste iz Turkiye tokom praznika

Najpopularnije destinacije u inostranstvu za građane iz Turkiye povodom predstojećih praznika su Italija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija, a unutar zemlje Antalija, Trabzon, Gaziantep i Diyarbakir, pokazuju podaci turske aviokompanije THY-a

Istanbul

Najpopularnije destinacije u inostranstvu za građane iz Turkiye povodom predstojećih praznika su Italija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija, a unutar zemlje Antalija, Trabzon, Gaziantep i Diyarbakir, pokazuju podaci turske aviokompanije Turkish Airlines (THY), javlja Anadolu Agency (AA).

Ured za komunikacije THY saopćio je kako su, zbog očekivanog povećanja broja putnika tokom bajramskih praznika u trajanju od devet dana, uvedeni dodatni letovi iz Istanbula i Ankare.

THY će od 30. aprila do 8. maja uvesti 259 dodatnih letova. Povećanje broja putnika očekuje se povodom Bajrama koji će biti obilježen od 2. do 4. maja.

Na aerodromu Istanbul planirano je 187 dodatnih letova, a podkompanija THY-a AnadoluJet će s aerodroma “Sabiha Gokcen” u Istanbulu i Esenboga u Ankari uvesti 72 dodatna leta.

AA

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.