18.7.2024 3:34
Breaking News

Brajović i Čavušoglu: Članstvo CG u NATO značajno za bezbjednost Balkana

Odlični odnosi dvije prijateljske države koji se stalno obogaćuju novim sadržajima, posebno dobra ekonomska saradnja, manifestovana u značajnim investicijama iz Turske, predstavljaju dobar osnov za dalji dinamičan razvoj međudržavnih odnosa i realizaciju novih, zajedničkih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Turske, Mevlutom Čavušogluom.

Ministar  vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra koja ide u prilog nastavku intenzivnog političkog dijaloga između dvije države.

Tokom sastanka, predsjednik se posebno zahvalio za podršku članstvu Crne Gore u NATO-u, koju je Turska pružala u kontinuitetu i naglasio značaj našeg članstva za bezbjednost cjelokupnog Balkana.

Takođe, istakao je spremnost za jačanje parlamentarne saradnje Skupštine Crne Gore i Velike nacionalne skupštine Turske i, u tom smislu, zamolio ministra da prenese pozdrave uvaženom kolegi, gospodinu Ismailu Kahramanu.

Predsjednik Brajović i ministar Čavušolu su razmijenili mišljenja i o ostalim aspektima bilateralnih odnosa, kao i o pitanjima od regionalnog i globalnog značaja koja su u interesu obje države.

m.cdm.me

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.