29.9.2023 16:32
Breaking News

Vujanović – Čavušoglu: Iskoristiti prostor za dalje unapređenje saradnje CG i Turske

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Čavušoglua.

Vujanović je iskazao poštovanje za podršku Turske NATO integracijama Crne Gore ocjenjujući da će članstvo Crne Gore u Alijansi dodatno podstaći ukupnu saradnju dvije države. Konstatovao je visok nivo odnosa u svim oblastima sa mogućnošću daljeg unapređenja, posebno u sferi ekonomije. Istakao je veliki značaj otvaranja turske Ziraat banke u Crnoj Gori koja će dodatno ohrabriti ekonomska partnerstva sa Turskom. Naglasio je posebno uvažavanje djelovanja Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA koja je realizovala preko 150 razvojnih projekata i planirala preko 20 novih  projekata u skladu sa najneposrednijim interesima građana Crne Gore.

Čavušoglu se saglasio u odnosu na vrijednosti NATO integracija Crne Gore. Ocijenio je da treba zajednički iskoristiti prostor za dalje unapređenje saradnje uz jačanje ugovorne baze dvije države. Iskazao je očekivanje skore posjete Crnoj Gori predsjednika Republike Turske Erdogana, uvjeren da će ona biti potvrda sardžajnih bilateralnih odnosa i važan podsticaj njihovom daljem unapređenju.

www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.