18.7.2024 3:56
Breaking News

Brajović-Galip: Značajno poboljšana ekonomska saradnja Crne Gore i Turske

Crna Gora i Turska u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, posebno na ekonomskom planu, na kojem je zabilježeno značajno unaprjeđenje tokom mandata odlazećeg ambasadora Serhata Galipa, ocijenio je danas predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

 Na sastanku organizovanom povodom okončanja diplomatske misije Galipa u našoj zemlji, predsjednik Skupštine je istakao njegov doprinos produbljivanju međudržavnih veza između Crne Gore i Turske.

“Brajović je podsjetio da u Turskoj živi veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore koji predstavljaju svojevrsni most saradnje između dvije zemlje”, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Skupštine.

 Galip je zahvalio predsjedniku Brajoviću na stalnoj podršci koju je imao tokom obavljanja diplomatske misije i kazao da je Crna Gora po mnogo čemu država za primjer, ne samo za Zapadni Balkan već i za cijelu Evropu.

“Istakao je zadovoljstvo činjenicom da robna razmjena bilježi kontinuirani rast. Posebno je naglasio činjenicu da po obimu stranih direktnih investicija u Crnoj Gori, Turska sada zauzima treće mjesto”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o regionalnoj stabilnosti, kao i o procesu evropske integracije.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.