14.4.2024 8:48
Breaking News

Sastanak rukovodstva Tike i Nacionalnih parkova

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica sa saradnicima sastao se sa rukovodstvom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori, u Podgorici, 27. novembra 2018.godine.

Sastanak predstavlja nastavak saradnje i inicijative sa turskim institucijama u Crnoj Gori. U prethodnom periodu dogovoreni su koraci sa Ambasadorom Turske u Crnoj Gori u cilju unaprjeđenja saradnje između zaštićenih područja i razmatranja mogućnosti osmišljavanja i implementacije zajedničkih projekata koji se tiču zaštite, unaprjeđenja i promocije prirodnih vrijednosti.

Koordinator Tike u Crnoj Gori Enver Resulogullari prezentujući aktivnosti Turske institucije izrazio je spremnost da se aktivno uključi u povezivanju nacionalnih parkova Crne Gore i relevantnih institucija u Turskoj, prije svega nacionalnih parkova. Takođe je bilo riječi i o  projektima Agencije TIKA u Crnoj Gori, kao i o mogućnostima da u narednom periodu i Nacionalni parkovi Crne Gore budu dio programa podrške, posebno u cilju zaštite i razvoja zaštićenih područja.

Isto tako, na sastanku su dogovorene naredne aktivnosti uključujući i potpisivanje sporazuma o saradnji između JPNPCG i Direktorata za zaštitu prirode i nacionalnih parkova Turske.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.