20.7.2024 0:06
Breaking News

Crna Gora cijeni podršku koju Tika pruža razvojnim projektima

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj nastaviće da daje doprinos ekonomskom razvoju Crne Gore, poručeno je sa sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa novim kordinatorom TIKE Muhamedom Unalom.

Ministar Zenka čestitao je imenovanje koordinatoru Unalu i poželio mu uspjeh u daljem radu.

Na sastanku, ministar Zenka je istakao da Crna Gora visoko cijeni podršku koju TIKA pruža razvojnim projektima,  naglasivši da je upravo ekonomski razvoj jedan od osnovnih prioriteta aktelnog saziva Vlade Crne Gore.

Zenka je saopštio da su ivesticije TIKE ojačale povjerenje turskih investitora za ulaganje u Crnoj Gori, a u priog tome pokzuje i broj registrovanih preduzeća kojih je preko 2000, a što je i potvrda obostranog ekonomskog interesa Crne Gore sa republikom Turske.

Ministar Zenka je posebno pohvalio spremnost TIKE da bude prisutna u svim regijama i svim oblastima u Crnoj Gori.

Koordinator TIKE Muhamed Unal se zahvalio na prijemu., te kazao da su vrata saradnje otvorena, kao i da će tokom 2020. godine  akcenat biti stavljen i na edukativne projekte jer smatra da je veoma važno ulagati u ljudska resurse. Takođe, on je ponudio tehničku pomoć kada je u pitanju unapređenje i zaštita prava lica sa invaliditetom.

Ministar Zenka se zahvalio koordinatoru TIKE Muhamedu Unalu na posjeti, ističući još jednom da je Crna Gora zahvalna na pomoći koju ima od ove agencije.

https://portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.