18.7.2024 2:49
Breaking News

Decenija nezavisnosti će se obilježiti i u Turskoj

Decenija nezavisnosti Crne Gore biće obilježena i u Turskoj, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže koja je, u sklopu aktivnosti koje se vrše sa ciljem promocije tog jubileja, u dijaspori posjetila crnogorsku zajednicu u Istanbulu.

Predstavnici Crnogorske kulturne mreže u Turskoj

Kako se ističe iz organizacije Crnogorska kulturna mreža, predstavnici udruženja Socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavija-Crna Gora upoznali su ih sa aktivnostima njihovog udruženja, koje radi na integraciji svih građana Turske povezanih na bilo koji način sa Crnom Gorom, bez obzira na vjeru i naciju.

To udruženje će deceniju nezavisnosti obilježiti 22. maja krstarenjem Bosforom i bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Oni su istakli da imaju dobru saradnju sa Upravom za dijasporu i ostalim institucijama iz Crne Gore.

Predsjednik CKM Aleksandar Damjanović je predsjednike crnogorske zajednice upoznao sa programom obilježavanja decenije nezavisnosti koji njihova organizacija priprema 21. maja na Cetinju, te je apelovao na njih da pojačaju svoje aktivnosti, kako bi animirali što veći broj mladih da se priključe radu njihovog udruženja.

On se zahvalio svima koji su 2006. godine doprinijeli obnovi crnogorske nezavisnosti i pozvao ih da 21. maja dođu u svoju maticu, da svi zajedno proslave veliki jubilej koji se obilježava.

Damjanović je istakao da se, zahvaljujući Bošnjačkoj stranci u Crnoj Gori, permanentno radi na promociji i jačanju identiteta i kulturnog nasljeđa Bošnjaka, kao i da je Crna Gora najbolji primjer u regionu kako se treba odnositi prema manjinskim narodima.

On je pozvao predstavnike crnogorske zajednice u Turskoj da na Evroviziji glasaju za Highway, kako bi ostvarili što bolji plasman, što je važno za promociju Crne Gore.

Dogovoreno je da se u narednom periodu u Turskoj partnerski organizuju manifestacije koje će biti usmjerene ka mladima i bliže ih upoznati sa crnogorskim kulturnim nasljeđem.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.