14.4.2024 10:01
Breaking News

DELEGACIJA OPŠTINE BAR NA EKONOMSKOM SAMITU U ISTANBULU

Delegacija Opštine Bar koju predvodi predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić, na poziv Marmara Group Fondation, učestvovala je na 20-om Evroazijskom ekonomskom samitu, koji se odrzao u Istanbulu 4. i 5. aprila 2017. godine.

Teme Samita su ekonomski i održivi razvoj, energija, transport, izazovi sa kojima se susrijeću EU i budući pravci, uticaj religije na mir i prevazilaženje nasilja kao i veza izmedju migracija i terorizma.

Na Samitu koji je okupio preko 300 učesnika iz sfere politike, biznisa i drugih udruženja učestvuju i sadašnji i bivši predsjednici  Balkanskih zemalja g.Mladen Ivanić i gdja Melika Mahmutbegovic (BiH), g. Djordje Ivanov (Makedonija), g.Boris Tadić (Srbija), g. Bujar Nishani i g. Bamir Topi (Albanija), g. Stjepan Mesić i g. Ivo Josipović (Hrvatska) kao i ministri prosvjete i zdravlja iz Crne Gore, g. Damir Šehović i g. Kenan Hrapović.

Predsjednik Opštine Bar se tokom prvog dana Samita susreo i sa predstavnicima naše dijaspore i poslovnih ljudi sa naših prostora koji zive u Turskoj i tom prilikom je iskazana spremnost istih za investiranje u svoju matičnu zemlju na čemu će se ubuduće zajednički raditi.

Opština Bar

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.