19.7.2024 23:09
Breaking News

Emitovana emisija o Crnoj Gori na TRT TURK kanalu 18.11.2013.godine

Televizijska ekipa iz turskog nacionalnog programa TRT TURK je u saradnji sa ambasadom Crne Gore u RT i ambasadom RT u CG posjetila Crnu Goru  i snimila dokumentarnu emisiju.

Sagovornici su bili: predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, tadašnji potpredsjednik Skupštine Rifat Rastoder, poslanici u Skupštini CG Suljo Mustafić, Ervin Spahić, Genci Nimanbegu, prof.dr Šerbo Rastoder, prof.dr Novak Kilibarda, dr. Zvjezdan Folić,  reis Islamske zajednice u CG Rifat Fejzić, Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Dedeić, Bajro Agović, Adnan Prekić istoričar i novinar, Esad Kočan novinar, Tevfik Juđesoj ataše za vjerska pitanja u Ambasadi RT u CG, Vahid i Nevena Turusković etnografi iz Podgorice.

Obrada materijala je trajala duže vrijeme i emisija je emitovana u ponedjeljak 18.11.2013. Emisija je naišla na dobar pregled gledalaca.

Jedan od urednika i organizatora emisije je bila g-đa Elma Aksoj, koja vodi porijeklo sa prostora Balkana. Završila je studije novinarstva u Beogradu i radila u Jugoslovenskoj nacionalnoj televiziji u Beogradu, kasnije u Prištini, dok sada radi za TRT TURK u Ankari.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.