01.3.2024 17:34

Posjeta biznismena iz Turske Ibrahima Sandžaklija fabrici Gornji Ibar u Rožajama

Ambasador Bralić je imao nekoliko susreta sa biznismenom iz opštine Duzđe (Duzce) g-dinom Ibrahimom Sandžaklijem vlasnikom kompanije Sandžakli (Sancakli), koja se bavi preradom drveta – proizvodnjom parketa, panel ploče, stolica i namještaja za domaćinstvo i namještaja za opremanje škola.

Predloženo je vlasniku kompanije da obiđe, pogleda, i ocijeni stanje fabrike “Gornji Ibar” Rožajama . Obezbijeđen mu je kontakt s određenim ljudima koji su ga sačekali i omogućili detaljan obilazak bivših pogona “Gornjeg Ibra”. Jonuz Mujević, diplomirani inženjer građevine i preduzetnik je bio na raspolaganju i omogućio g-dinu Sandžakliju da dobije sve potrebne informacije u vezi stanja pogona fabrike. Ibrahim Sandžakli se susreo i sa potpredsjednikom Vlade CG Rafetom Husovićem, koji je ohrabrio investitora i obećao punu podršku investiranju u pogone “Gornjeg Ibra” s kojim bi grad Rožaje puno dobio.

G-din Sandžakli je po povratku iz Crne Gore istakao da je zadovoljan ukupnom posjetom i predložio neke od mogućnosti uspostavljanja saradnje i investiranja u pogone “Gornjeg Ibra”, za šta je potrebno vrijeme i sredstva.

Prenio je da postoji mogućnost proizvodnje panel ploča i da bi taj pogon mogao aktivirati u roku od 6.mjeseci i zaposlio oko 50.radnika.

Pogon “Lamilirnice” bi prilagodio potrebama svoje proizovodnje, i u roku od tri godine bi mogao da zaposli i do 250.radnika.

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.