14.7.2024 22:58
Breaking News

Erdogan uskoro stiže u Crnu Goru

Redžep Tajip Erdogan uskoro stiže u Crnu Goru, saopštila je ambasadorka Turske Songul Ozan odgovarajući na pitanje CdM-a kada se može očekivati posjeta turskog predsjednika.

Ona je na sastanku sa novinarima u turskoj rezidenciji istakla izuzetnu važnost ove posjete.

“Crna Gora je u turskim medijima prepoznata kao sjajna turistička destinacja, sjajna za provesti medeni mjesec. U Turskoj svi vole Crnu Goru”, navela je Ozan.

Kako je istakla, Turci Crnu Goru vide kao mirnu i prijateljsku zemlju, i zato su spremni da ovdje pokrenu biznis.

“Mnogo je kompanija koje ovdje posluju. Imamo interesovanje za organskom proizvodnjom. U Portonovom gotovo sve firme koje su tamo radile su bile turske. Oko 2.000 turskih radnika je radilo u Portonovom. Na brojnim gradilištima ima veliki broj turskih radnika. Oko 3.500 turskih firmi registrovano je u Crnoj Gori, ali mislim da je oko 400 aktivno”, dodala je Ozan.

Ambasadorka je navela i da su blizu rješenja za Toščelik, kojim od 2012. godine gazduje turski holding Tosjali.

Tamo se radnici mjesecima žale da rade u veoma teškim uslovima, da fali radne snage u ključnim pogonima, da od zarade jedva preživljavaju, te da su nadležni u fabrici ostali “gluvi” na njihove zahtjeve.

“Nećemo odlaziti iz Crne Gore. Toščelik je jedna od najvažnijih turskih kompanija u proizvodnji željeza. Njihovo prisustvo je dobro za Crnu Goru. Podržavam tu investiciju i želimo da nastave. Sa ministarstvom ekonomije vode se razgovori i vjerujemo da će oni biti pozitivni i da će ta investicija dati doprinos crnogorskoj ekonomiji. Smatramo da su kvakve investicije važne za Crnu Goru”, dodala je Ozan.

Ambasadorka je pomenula i agenciju Tika koja je realizovala na stotine projekata u Crnoj Gori u gotovo svim oblastima.  Napomenula je i da je Tika opštini Tuzi donirala kamion za odvoženje otpada.

Ozan je građanima Crne Gore čestitala Dan državnosti – 13.jul.

Turska ove godine obilježava pet godina od pokušaja puča u toj zemlji.

Pripadnici terorističke organizacije Fetullahci / Paralelne državne strukture (FETO/PDY) 15. jula 2016. pokušali su izvesti državni udar u Turskoj.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.