17.4.2024 23:46
Breaking News

Festival sportskih igara u Turskoj: Učestvovali i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Autor Svetlana Mandić

Studenti su tokom manifestacije imali priliku da organizovano obiđu istorijske znamenitosti poluostrva na kome se nalazi grad Canakkale, među kojima su Troja i Gazipolje

Na festivalu sportskih igara u Turskoj, nedaleko od grada Canakkale učestvovala je i delegacija Univerziteta Crne Goru koju su predstavljali studenti nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Na manifestaciji, koja se održala pod pokroviteljstvom turske federacije “Sport za sve” i ministarstva obrazovanja Turske, učestvovalo je više stotina učenika i studenata.

“Manifestacija je organizovana u čast 102.godišnjice bitke na Gazipolju. Pored sportskih disciplina organizovane su i zabavne igre i bogat kulturno-umjetnički program, a studenti su mogli da vide i čuju tradicionalne igre i pjesme ovog kraja”, kazao je mr Rajko Milašinović, koji je predvodio crnogorsku univerzitetsku delegaciju.

Ali, i učesnici manifestacije imali su priliku da nauče dvije tradicionalne igre iz Crne Gore – bacanje kamena s ramena i plovku, koje su nikšićki studenti demonstrirali u okviru prezentacije tradicionalnih sportskih igara iz svoga kraja.

Studenti su tokom manifestacije imali priliku da organizovano obiđu istorijske znamenitosti poluostrva na kome se nalazi grad Canakkale, među kojima su Troja i Gazipolje.

Univerzitetsku delegaciju su predstavljali studenti Blažo Jabučanin, Danilo Džaković, Neda Vujadinović, Ivan Vuković, Dragan Baćović, Nina Vujadinović, Jadranka Pavićević i Tina Minić, a festivalu je prisustvovao i dekan Fakulteta za sport doc.dr Stevo Popović.

Vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.