14.6.2024 2:06
Breaking News

Turska Halkbank želi nove akvizicije na Balkanu

Turska Halkbank će u narednom periodu razmotriti sve prilike na Balkanu kako bi postala jaka regionalna banka, kazao je njen generalni direktor, Ali Fuat Taskesenlioglu.

On je za agenciju Anadolija rekao da je cilj te banke da u narednom periodu povećaju aktivnosti i da rade na jačanju brenda na stranom tržištu, a da je ulazak u red najvažnijih aktera finansijskog sektora u zemljama regiona jedan od osnovnih ciljeva te razvojne strategije.

Ta državna banka Turske kao Halkbank Skoplje u Makedoniji posluje od 1993. godine.

Taskesenlioglu je kazao da je u prethodne dvije godine napravljeno mnogo iskoraka u Makedoniji, od kojih su najvažniji povećanje sa 21 na 34 poslovnice u 16 makedonskih gradova, povećanje broja zaposlenih sa 260 na 430, kao i povećanje kredita sa 90 miliona na 326 miliona dolara. Vrijednost pologa u banci je povećana sa 90 miliona na 317 miliona eura.

“Ovim iskoracima smo došli na peto mjesto u bankarskom sektoru Makedonije. Prošle godine smo u Srbiji otkupili 76,76 odsto Čačanske banke i promijenili naziv banke u Halkbank Beograd. Naš osnovni cilj na srbijanskom tržištu će biti taj da što prije ojačamo mrežu naših poslovnica u cijeloj zemlji i direktno i indirektno otvorimo radna mjesta”, kazao je Taskesenlioglu.

Taskesenlioglu je kazao da se razmatraju mogućnosti poslovanja i u drugim zemljama regije.

Halkbank je turska javna banka osnovana 1933. godine. Osnovni cilj banke je pružanje bankarskih usluga malim i srednjim preduzetnicima.

Portalanalitika.me

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.