17.4.2024 23:18
Breaking News

Jačanje saradnje Cetinja i turskog grada Gaziantepa

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović primio je danas delegaciju Ustavnog suda Turske, koju je predvodio predsjednik Hašim Kilič, a tokom sastanka je konstatovano da jačanje bilateralne saradnje između država snažno doprinosi i saradnja crnogorske Prijestonice i grada Gaziantepa. 

“Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno kvalitetnim i nadasve prijateljskim odnosima Crne Gore i Turske, te zahvalio na podršci koju Republika Turska, posredstvom Ambasade Republike Turske u Crnoj Gori i Turske agencije za medjunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, pruža Crnoj Gori”, saopšteno je iz Prijestonice.

Bogdanović je upoznao predsjednika Kiliča da se na Cetinju nalazi 13 bivših poslanstava, među kojima i zgrada bivšeg poslanstva Republike Turske.

“Takođe, Gradonačelnik je informisao sagovornika da je, shodno pozitivno pravnim propisima Crne Gore, definisano da sjedište Ustavnog suda Crne Gore bude na Cetinju, te istakao da sa svojim timom aktivno radi na pronalaženju adekvatnog prostora, kako bi ova važna institucija što skorije bila preseljena u crnogorsku Prijestonicu”, saopšteno je iz Prijestonice.

Kilič je istakao zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i Cetinju, kao njenom kulturnom i istorijskom centru.

“On je ocijenio veoma kvalitetnom saradnju na nivou ustavnih sudova Crne Gore i Republike Turske, te istakao zadovoljstvo saradnjom koju je gradska uprava Cetinja upostavila sa Gradom Gaziantepom. To je ocijenjeno kao snažan podsticaj bilateralnoj saradnji država, ali i snažan potencijal za saradnju na poljima kulture, sporta i privrede”, saopšteno je iz Prijestonice.

Današnjem sastanku, prisustvovala je i predsjednica Ustavnog suda Crne Gore Desanka Lopičić, koja je iskazala očekivanje da će Ustavni sud Crne Gore, tokom trajanja njenog mandata, biti preseljen na Cetinju.

Takođe, sastanku su prisustvovale i sudije ustavnih sudova Crne Gore i Turske.

 

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.