14.7.2024 3:04
Breaking News

Jačanje saradnje u oblasti ljudskih resursa sa Ministarstvom odbrane Republike Turske

Delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa generalnim direktorom Direktorata za ljudske resurse, Mihailom Volkovim, boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Turske.  Fokus posjete je jačanje saradnje u oblasti ljudskih resursa, posebno u dijelu obrazovanja kadeta na turskim vojnim akademijama.

Delegacija se sastala sa direktorom Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Turske, Bilal Durdalom (Bilal Durdali),  komandantom Akademije kopnene vojske, brigadnim generalom Ismailom Guzelerom (Ismail Guzeller), kao i dekanom, prof. dr Tufanom Gunduzom (Tufan Gunduz).

Tokom sastanaka razmijenjena su iskustva iz oblasti ljudskih resursa, posebno u segmentu regrutacije, obrazovanja i usavršavanja kadra. Sagovornici su razgovarali o mogućnosti obrazovanja crnogorskih kadeta u Republici Turskoj, te procesima selekcije.
Volkov se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i kazao da će ona u narednom periodu biti produbljena. Iskazujući zadovoljstvo uslovima koje pružaju turske akademije, izražena je spremnost za upućivanje crnogorskih kadeta na obrazovanje u Republiku Tursku.
Istovremeno, turska strana je istakla da se nada da će saradnja biti proširena i da će kao produkt intezivirane saradnje u narednom periodu imati crnogorske kadete na turskim akademijama.

https://portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.