24.9.2023 8:53
Breaking News

MINISTAR NUHODŽIĆ NA SASTANKU SA POČASNIM KONZULOM U ISTANBULU

Nuhodžić se sastao i sa predstavnicima udruženja studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Turskoj.

Vlada će intenzivirati unaprjeđenje saradnje sa crnogorskom dijasporom, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić i dodao da su iseljenici spremni da investiraju u Crnu Goru i da učestvuju u projektima koji su značajni za razvoj njene ekonomije i privrede.

Tokom posjete Turskoj ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se sa počasnim konzulom Crne Gore u Istanbulu Akanom Suverom.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, Nuhodžić se sastao i predstavnicima udruženja iseljenika porijeklom iz Crne Gore, koji žive u Istanbulu.

„Predstavnici udruženja su saopštili da je Turska posebno posvećena daljem razvoju saradnje dvije prijateljske države. Naglasili da će dobri i sadržajni odnosi u bilateralnoj ravni doprinijeti daljem jačanju ekonomske saradnje“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je najavio da će u narednom periodu Vlada intenzivirati napore na unaprjeđenju saradnje sa crnogorskom dijasporom.

„Iskazao je uvažavanje za interesovanje i spremnost iseljenika da investiraju u Crnu Goru i da učestvuju u projektima koji su značajni za razvoj crnogorske ekonomije i privrede“, piše u saopštenju.

Nuhodžić se sastao i sa predstavnicima udruženja studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Turskoj.

„Studenti su prenijeli pozitivna iskustva studiranja, a Nuhodžić je istakao da projekat dodjele stipendija Vlade Turske predstavlja važan doprinos daljem jačanju saradnje u oblasti visokog obrazovanja i ukupnim međudržavnim odnosima”, kaže se u saopštenju.

On je poručio studentima da, odnoseći se odgovorno prema obavezama na fakultetu, na najbolji način predstavljaju svoju državu.

 

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.