14.7.2024 3:37
Breaking News

Još jedna donacija Tike u oblasti obrazovanja

Šehović: U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama

“Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu”, rekao je Šehović.

U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama, saopštio je danas ministar prosvjete Damir Šehović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, rekonstrukcija vrtića “Osmijeh” koji funkcioniše u sklopu predškolske ustanove “Ljubica Popović” danas je obilježena u prisustvu Šehovića i ministra sporta i mladih Turske Mehmeta Kasapoglua.

U saopštenju se dodaje da je rekonstrukcija rađena sa Turskom razvojnom agencijom TIKA, a vrijednost radova bila je oko 60.000 eura.

“Rađena je adaptacija objekta i opremanje inventarom, ali i uređenje dvorišta”, navodi se u saopštenju.

“Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu”, rekao je Šehović.

On je istakao takođe planove Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete u vezi sa predškolskim ustanovama.

“Počela je gradnja vrtića u Rožajama, a plan je da počne gradnja još tri vrtića ove godine i sva četiri su ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona eura. Takođe, u finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam novih vrtić i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona”, kazao je Šehović.

Kasapoglu je rekao da rade sve kako bi još više učvrstili odnose između Turske i Crne Gore, sa kojom, kako je kazao, imaju intenzivnu saradnju.

“Danas iza sebe imamo objekat u kome su uslovi za boravak poboljšani. Iskreno se zahvaljujem ministru Šehoviću. Djeca su budućnost i TIKA je to prepoznala, te sam siguran da ćemo dalje unapređivati saradnju”, rekao je Kasapoglu.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da su tokom 2018. godine sa TIKA-om rekonstruisana četiri obrazovna objekta.

“TIKA je od 2007. godine samo u oblast obrazovanja u Crnoj Gori uložila oko četiri miliona eura. Današnjem obilježavanju rekonstrukcije prisustvovao je i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Muhamed Unal i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozun”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.