25.5.2024 4:34
Breaking News

KTGT povećali gubitak 34 odsto

Barska kompanija Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) završila je treći kvartal sa gubitkom od 460,67 hiljada eura, 33,6 odsto većim nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra su iznosili 8,97 miliona eura, što je 79 odsto više nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi KTGT-a, koji je Odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojen iz Luke Bar, porasli su 75 odsto na 9,3 miliona eura. Od toga se na troškove zarada, naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 7,7 miliona eura.

Ukupna aktiva preduzeća, kojom od januara upravlja turska kompanija Global Ports, vrijedila je na kraju septembra 59,97 miliona eura, 1,4 odsto manje nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak je dostigao 14,47 miliona eura, kratkoročna rezervisanja i obaveze 1,96 miliona, a dugoročna 1,14 miliona eura.

Odložene poreske obaveze iznose 65,84 hiljade eura.

Predstavnici Vlade potpisali su sredinom novembra prošle godine ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala KTGT-a Global Portsu za oko 8,07 miliona eura, dok je krajem decembra potpisan i ugovor o koncesiji za lučke djelatnosti, opravku, finansiranje i održavanje za to barsko preduzeće, na period od 30 godina.

Global Ports je zvanično preuzeo upravljanje kompanijom 17. januara.

 

http://www.bankar.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.