16.7.2024 4:53
Breaking News

Turska ambasadorka: Crna Gora model međuetničke i međuvjerske harmonije

Ozan je kazala da je počastvovana što je imenovana za ambasadorku u prijateljskoj Crnoj Gori, s kojom Turska u okviru NATO razvija partnerske odnose.

Crna Gora za Tursku predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije, ocijenila je novoimenovana turska ambasadorka Songul Ozan u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je danas primio Ozan u nastupnu posjetu i poželio joj uspješnu diplomatsku misiju.

„Došli ste u prijateljsku zemlju, i naše je očekivanje da ćete, koristeći odlične potencijale za saradnju, doprinijeti daljem jačanju odnosa između Crne Gore i Turske na svim poljima, rekao je Brajović.

Navodi se da je tokom razgovora posebno bilo riječi o unaprjeđenju parlamentarne saradnje, kako na najvišem, tako i na nivou odbora i grupa prijateljstva, sa primjernom dosadašnjom komunikacijom.

Ozan je kazala da je počastvovana što je imenovana za ambasadorku u prijateljskoj Crnoj Gori, s kojom Turska u okviru NATO razvija partnerske odnose.

Ona je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakla da u Turskoj Crna Gora predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije.

Ozan je ocijenila da je Crna Gora ostvarila zavidan uspjeh na polju evropske integracije“.

„Imajuću u vidu bogato regionalno diplomatsko iskustvo ambasadorke Ozan, razmijenjena su mišljenja o situaciji u zemljama Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Brajović posebno pohvalio napore koje Turska ulaže za zbrinjavanje ogromnog broja sirijskih izbjeglica.

 

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.