25.5.2024 5:00
Breaking News

Nova saradnja na unaprijeđenju ljudskih i manjinskih prava: Numanović – Jaziđi

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović razgovarao je danas sa gospodinom Mustafom Jaziđijem, koordinatorom Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, i njegovim saradnicima.

Odnosi Republike Turske i Crne Gore bilježe sve vidniji napredak, a saradnja je visoko uspješna u brojnim oblastima i dalje dobija na kvalitetu i dinamici, konstatovali su ministar Numanović i gospodin Jaziđi.

Ministar Numanović zahvalio je na posvećenosti kroz ekspertsku i donatorsku pomoć koju TIKA  pruža Crnoj Gori i posebno naglasio značaj ove Agencije u doprinosu razvoja ne samo saradnje između Crne Gore i Turske, već direktnog razvoja i prosperiteta same Crne Gore. Prepoznata je spremnost ove Agencije da planirana sredstva opredjeljuje na cijeloj teritoriji Crne Gore i gdje su zaista najpotrebnija, kazao je Numanović.

On je sa koordinatorom Jaziđijem razgovarao o planovima za konkretniju saradnju agencije TIKA i resora na čijem je čelu. U oblasti nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava veliki je broj predloga za saradnju, rekao je Numanović na sastanku, ali je nekolicina izdvojena za početak.

Na sastanku su načelno dogovoreni dalji koraci u saradnji u oblasti unapređenja ekonomskog položaja žena u ruralnim oblastima, žena žrtava nasilja, kao i razmotrena mogućnost saradnje na investiranju u stvaranju mogućnosti za razvoj MZ Bukovica.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.