19.4.2024 22:48
Breaking News

Pažin na sastanku sa Galipom: Dobre relacije u svim sferama društvenog života

Crna Gora i Republika Turska baštine bogatu istoriju međusobnih odnosa, koji se kontinuirano unapređuju na obostrano zadovoljstvo, zaključeno je tokom susreta ministra pravde Zorana Pažina i ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa održanog danas u kabinetu ministra.

Tokom susreta, ministar Pažin istakao je prijateljski odnos Republike Turske prema Crnoj Gori, naglasivši postojanje dobrih relacija u svim sferama društvenog života.

Pažin zahvalio se na doprinosu Republike Turske unapređenju pravosuđa i pristupa pravdi u Crnoj Gori, kroz donaciju turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju “TIKA“ sa ciljem poboljšanja infrastrukture u sudstvu.

Galip je pohvalio dobre rezultate koje Crna Gora ostvaruje na svom putu evroatlantskih integracija, kojima, po riječima ambasadora Galipa, jedan od najznačajnijih doprinosa daje upravo razvoj i kvalitet reforme pravosuđa.

Zajednički je konstatovana i činjenica da su odnosi dvije države u oblasti pravosuđa na visokom nivou, čemu će nastaviti da doprinose relevantne institucije obje države, navodi se u saopšštenju ministarstva.

Uvažavajući spoljnopolitičke aspiracije obje države, sagovornici su razgovarali i o značaju usvajanja evropskih standarda i vrijednosti.

www.vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.