16.4.2024 13:45
Breaking News

Nuhodžić u Ankari sa ministrom Sojluom

Nuhodžić je naglasio da je za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala potrebna intenzivna i kontinuirana saradnja i razmjena

Svi kriminalci i bjegunci od pravde znaju da neće moći da nađu utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On se danas u Ankari sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom.

“Ocijenjeno je da je sastanak potvrda kvalitetnih bilateralnih odnosa i prijateljstva koje postoji među dvjema državama”, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je naglasio da je za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala potrebna intenzivna i kontinuirana saradnja i razmjena informacija.

“Naš zadatak je da, zajedničkim akcijama crnogorske i turske policije, pošaljemo poruku da svaki kriminalac, svaki bjegunac od pravde, zna da neće moći da nađe utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj”, naveo je Nuhodžić.

Iskazujući zadovoljstvo saradnjom i prijateljskim odnosima dvije države, Nuhodžić se zahvalio na pomoći Turske u dijelu specijalističkih obuka i edukacija crnogorskih policajaca.

“Izrazio je uvjerenje da će današnji susret biti dodatan podsticaj daljem jačanju saradnje ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i Turske”, navodi se u saopštenju.

Sojlu je naveo da je na sastanku dogovoreno unapređenje saradnje dva ministarstva u oblasti policijskih poslova i izrazio zahvalnost Crnoj Gori na podršci u borbi protiv ilegalnih migracija, krijumčarenja, organizovanog kriminala i terorizma.

“Sastanak je kruna dobre saradnje i prijateljstva Turske i Crne Gore. Članstvo Crne Gore u NATO-u je od izuzetne važnosti i, upravo zato, namjera naša dva ministarstva je da dodatno unaprijedimo saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavimo svim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama”, rekao je turski ministar.

On je naglasio da su stabilnost i dalji razvoj zemalja Zapadnog Balkana jako važni za Tursku.

“Crnu Goru doživljavamo kao primjer multietničkog i multivjerskog sklada, imajući u vidu da u njoj žive pripadnici različitih vjera i nacija“, rekao je Sojlu i dodao da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan namjerava da u skorijem periodu posjeti Crnu Goru.

Nakon bilateralnog susreta, Nuhodžić i Sojlu potpisali su Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u oblasti vanrednih situacija.

“Ovaj sporazum je potvrda obostrane spremnosti na solidarnost i saradnju naše dvije prijateljske države”, istakao je Nuhodžić.

 

vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.